Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Άνοιξη στο Παρίσι...

Αν ήταν πρόσωπο, θα ήμουν πραγματικά ερωτευμένη μαζί του.Για πάντα. Χωρίς εγωίσμους και αηδίες. Τώρα που το σκέφτομαι, όμως, το ότι είναι πόλη, δε με ενοχλεί ιδιαίτερα από το να δηλώνω αθεράπευτα ερωτευμένη μαζί του. Ήταν ένα όνειρο από 10 χρονών κοριτσάκι (όπως μου θύμησε ένα παλιό λεύκωμα πρόσφατα) το οποίο πραγματοποιήθηκε. Και ναι, δηλώνω ερωτευμένη με το Παρίσι για πολλούς λόγους. Όταν είσαι στη χειρότερη των διαθέσεων και με μια βόλτα στον Σηκουάνα, κάτω από τον Πύργο του Αϊφελ, στη Μονμάρτη, ακόμα και στην πιο άγνωστη συνοικία του, βρίσκεσαι στον 7ο ουρανό... ε ναι! Αυτό είναι έρωτας! Όταν δε μπορείς να φύγεις από τη χώρα για να γνωρίσεις κάποια άλλη που δεν έχεις επισκεφτεί (εσύ που πεθαίνεις για ταξίδια) αλλά προτιμάς να μείνεις, ακόμα κι αν έχουν φύγει όλοι, ε ναι! Αυτό είναι έρωτας! Μπορώ να συνεχίσω επ' άπειρον αλλά πίστεύω έγινα απόλυτα κατανοητή...

Εδώ και σχεδόν 3 μήνες, λοιπόν, ζω το όνειρό μου. Μπορεί να περιλαμβάνει τρέξιμο, μαθήματα, κούραση, ατελείωτες ώρες σε πανεπιστήμιο και μετρό, αλλά είπαμε, αν κοιτάξω στον ουρανό, αν στρίψω στην επόμενη γωνία, θα δω σίγουρα κάτι που θα με κάνει να χαμογελάσω. Και αυτό είναι το σημαντικό της υπόθεσης. Το χαμόγελο. Που πάντα θα κάνει μια μέρα να αξίζει.

Εννοείται ότι δεν είναι όλα ρόδινα. Υπάρχουν πάντα δυσκολίες, υπάρχουν πάντα πρόσωπα που σου λείπουν, που τα βράδια θα έκανες τα πάντα για να ήταν μαζί σου και κοιτάς τις πτήσεις για Αθήνα, ακόμα κι αν ξέρεις ότι δεν θα τις χρησιμοποιήσεις, στέλνεις μηνύματα μόνο και μόνο για να έχεις μια απάντηση να κοιτάς και άλλα τέτοια χαριτωμένα... Όμως, ξέρεις ότι ό,τι τελειώνει, τελειώνει για να αρχίσει κάτι άλλο. Που ίσως θα είναι καλύτερο. Αν δεν είναι, θα τελειώσει και αυτό. Και θα αρχίσει κάτι άλλο. Ε και αυτό ΘΑ ΕΙΝΑΙ καλύτερο. Αν όχι... ξέρεις... Το θέμα είναι να μη το βάζεις ποτέ κάτω. Και να χαμογελάς. Γιατί όπως είπαμε, το χαμόγελο κάνει μία μέρα να αξίζει.

Smile - Madeleine Peyroux
http://youtu.be/VCS9VO4DhOQ

1 σχόλιο:

  1. καλως σε βρηκ και καλό μηνα να εχεις.Σιγουρα στη ζωη μας δεν ειναι ολα ροδινα αλλα ας προσπαθησουμε να χαμογελαμε ακομα και στα δυσκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή