Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Μικροί παράδεισοι στην νοτιοανατολική Αχαϊα

Για 2 συνεχόμενα σαββατοκύριακα, βρέθηκα τυχαία σε διαφορετικούς προορισμούς της νοτιοανατολικής Αχαϊας και μπορώ να πω ότι είμαι ακόμα εντυπωσιασμένη από τα τοπία που είδα. Για μια ακόμη φορά, μου έρχεται στο μυαλό η φράση που λέει ότι τελικά η Ελλάδα έχει καλά κρυμμένα διαμαντάκια που πρέπει να ανακαλύψεις κ να μαγευτείς. 

Το πρώτο σαββατοκύριακο, λοιπόν, το πέρασα στην Λίμνη Δόξα Φενεού, για μια εξόρμηση και κυνήγι μανιταριών και το δεύτερο στα Σπήλαια Λιμνών και το χωριό Πλανητέρο. 
Η Λίμνη Δόξα είναι αυτή που με μάγεψε περισσότερο. Μετά από μια διαδρομή με λίγες παραπάνω στροφές, φτάνεις σε ένα ονειρικό τοπίο που δε θες να ξεκολλήσεις τα μάτια σου από εκεί. Μία λίμνη, ένα εκκλησάκι και ένα απέραντο δάσος. Και είναι αρκετά. 

Αμέσως μετά, χώνεσαι μέσα στο δάσος για αμέτρητες βόλτες και πέφτεις πάνω σε επίσης αμέτρητα μανιτάρια. Αρκεί να υπάρχει ο ειδικός να σου πει στη συνέχεια ποια θα φας κ ποια θα βγάλεις φωτογραφία. Τα περισσότερα θα τα κάνεις τουρσί, όμως μπορεί να είσαι και τυχερός και να πέσεις σε σπάνια, νοστιμότατη ποικιλία. Αρκεί να έχεις όρεξη και υπομονή. 


Το επόμενο σαββατοκύριακο, ο προορισμός ήταν τα Σπήλαια Λιμνών στο χωριό Καστριά και το χωριό Πλανητέρο. Μπορεί να μην υπήρξε ξενάγηση στο εσωτερικό λόγω του πολύ ακριβού εισιτηρίου (9 ευρώ, όταν σε αντίστοιχα κ μεγαλύτερα σπήλαια του εξωτερικού η είσοδος είναι δωρεάν, με πολύ καλύτερη συντήρηση, ξενάγηση και εξυπηρέτηση), όμως το εξωτερικό τοπίο είναι εξίσου εντυπωσιακό. 

Και φτάνουμε στο χωριό Πλανητέρο και τον μικρό, επίγειο παράδεισό του. Ένα μικρό χωριουδάκι μέσα στα πλατάνια. Μικρές ταβερνούλες για στάση για φαγητό ή καφέ, και οι πέστροφες μία από τις επιλογές του μενού. Παρ' όλα αυτά, η πρόταση μου θα ήταν ένα ωραιότατο πικ νικ πάνω στα φύλλα που έχουν πέσει. Και το φαγητό θα είναι νοστιμότερο, και θα αποφύγετε πιθανές εκμεταλλεύσεις του μαγευτικού αυτού τοπίου κάποιων ιδιοκτητών.









1 σχόλιο:

  1. Ειχα καιρο να ερθω απο εδω απο το σπιτικο σου.Περασα για ν'αφησω τις ευχες μου.Tα πιο ομορφα Χριστουγεννα ευχομαι να περασεις κοντα μ αυτους που αγαπας και οτι ποθησεις να'χεις.ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ .Χρονια πολλα γεμάτα υγεια και του Χριστου η γέννηση ας μας φέρει ευτυχια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή